top of page
  • Forfatterens bildeOdelsarven

Våpen og skattepenger

Dette er bare en liten påminnelse om hvor våre våpen og skattepenger havner i dagens Russisk/Vestlige/Ukrainske konflikt. Her koser et par medlemmer av Azov bataljonen (den Ukrainske hæren) seg i solskinnet. De får sin lønn fra USA og vesten, sine våpen, sitt utstyr og midler også. Dette er ganske effektive leiesoldater som er sponset av våre myndigheter, og de har rukket å ta livet av 15 000 Russere i Øst Ukraina siden 2014, etter at Amerikansk etterretning og CIA foretok sin oransje revolusjon og coup d'état. Dette skjedde før invasjonen. Ja, du husker kanskje, de Russere som tryglet moderlandet å befri dem fra terror, folkemord og drap?

Være seg "IS" eller "nazister" - det spiller liten rolle. De er alle redskaper for måloppnåelse på et langt høyere nivå, og drevet av krefter som har helt andre intensjoner. De er brikker i et spill, og de var tilgjengelige brikker som kunne lures og brukes.


Det første man må erkjenne hva gjelder denne konflikten, som de fleste andre siden 2. verdenskrig drevet frem av vestens ressurs- og maktspråk for opprettholdelsen av sitt gamle herredømme - er at dette er en proxy-krig. Før du henger opp det Ukrainske flagg, tar ensidig side med en part i en konflikt du sannsynligvis ikke vet særlig mye om, før du kler alle dine avatarer i gult og blått, hyller en innsatt president og skuespiller, en milliardær med et privat slott i Los Angeles og dype kontakter inn i Amerikansk dypstat - så må du ha et snev av ydmykhet, historisk kunnskap og realisme. Hvis du har det, samt et par fungerende hjerneceller, vil du raskt forstå hvor galt det er å ta ubetinget side og stilling i denne konflikten. Du vil raskt komme til den erkjennelsen at den eneste siden du kan ta, det er sannhetens side. På sannhetens side tegner det seg et klart bilde, og det kan foreløpig ikke sies å være i vestens favør. Det stinker så til de grader, at til og med slavene foran Dagsnytt 18 kan kjenne en liten eim.


Mitt hjerte går ut til etniske Ukrainere og Russere, som er og blir offer for denne proxy-krigen. Mitt hjerte går også ut til etniske vestlige Europeere. For vi går harde tider i møte.

4 kommentarer
bottom of page